2 yumurta
3/4 su bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1,5-2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 portakal kabuğu rendesi
ISLATMAK İÇİN:
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı kakao
çevresi için hindistan cevizi
Bu tarifi nette gördüm, sizin için denedim.Haydi yapalım.
Yumurta,şeker, süt ve diğer malzemelerle bilinen kek hamuru hazırlanır. Bu malzemeye göre küçük boy borcam tepsi yeterli geliyor. Yağlı kağıt serin ki işiniz kolaylaşsın.Pişip soğuyan kekinizi gördüğünüz üzere 2,5-3 cm kare olacak şekilde kesin.Her bir kek parçasının ister her tarafını, ister 4 tarafını önce ayrıdan hazırlanan kakaolu süte daha sonra hindistan cevizine bandırın.
Gördüğünüz üzere görüntüsü güzel, lezzetli, şirin kekler oldular.
Yapanların eline sağlık, yiyenlere afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder