Meşhur alman pastasını ilk kez yapmak nasip oldu. Ailecek tuttuk bu pastayı! Denemek isteyenlere işte tarifi.
MALZEMELER:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1çay bardağı yoğurt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
MUHALLEBİSİ İÇİN:
3 su bardağı süt
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tepeleme nişasta
3 yemek kaşığı tepeleme un
1 yumurta
1 yemek kaşığı margarin
1 paket vanilya
ÜZERİ İÇİN: pudra şekeri
PÜF NOKTALARI:
Kelepçe kalıpta hazırlanan kekleri mutlaka kesmeden önce soğumasını bekleyin. Keserken ip kullanmak çok başarılı sonuç veriyor.Muhallebi de piştikten sonra soğutun. Katı haldeki muhallebiyi yaklaşık 1 fincan sütü ekleyerek mikserle çırpın.Oluşan kıvam güzeldir.Sadece kekin arasına sürüp, üzerine pudra şekeri serpin.Ama lütfen bir gece bekletin.Burada sabır devreye giriyor.Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder