MALZEMELER:
PANDİSPANYA İÇİN:
5 yumurta
4 fincan şeker
1 fincan nişasta
4 fincan un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kaynar su
MUHALLEBİSİ İÇİN:
1 litre süt
1 su bardağı (un- nişasta- pirinç unu)karışımı
1 yumurta sarısı m
1 yemek kaşığı katı yağ
1 su bardağı şeker
1 paket krem şanti tozu
Çocuklar için haydi zevkle yapalım..
Siz marifetli hanımlar bilirsiniz ama sadece sizlere birkaç ipucu vereyim.Pandispanyayı kelepçeli kalıba döküp, fırına vermeden önce tezgaha birkaç kez tıklatarak içindeki hava kabarcıklarının çıkmasını sağlarsanız eşit boyutta kabaracaktır.180-170-160° lerde kademeli olarak azaltarak pişirin.Muhallebisini pişirdikten sonra ılıkken kremşanti tozunu ekleyip, mikserle çırpın.Süslemek için içinizden ne geliyorsa onu kullanın.Yaşpastanızı birgün önceden yapmanız önerilir.Görünüşü süper, lezzeti süper, hafif, sağlıklı tam bir el emeği yaşpasta tarifim sizin için geldi...Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder